If youre going to San Francisco

Vi bodde vid China town och såg därför mest asiater och asiatiska affärer där de sålde allt som de kunde äta och torka. (Även sånt som man kanske inte borde äta och torka)

Vi har vandrat och vandrat och vandrat runt i stan, i en stad med miljarders branta backar.
Vi strosa och käka på Pier 39, vid Fishermans Warf, tyvärr såg vi inte skymten av buskmannen.

Då vi såg vilsna ut vid en gatukorsning i mindre bra kvarter kom en uteliggare/alkis- kvinna fram till oss och berättade om San Franciscos bästa frukostställe som hette Mel´s drive in. Blåögda som vi är litade vi på kvinnan och visst hade hon rätt, Mel´s var något att hänga i granen.

En förmiddag träffade vi min (Sofies) gamla goa classmate från Journalisthögskolan, Maria, som nu pluggar i San Francisco. Vi passade på att tvinga henne att vara guide och visa oss Golden Gate park och Golden Gate bridge. Det blev ett intensivt men härligt återseende.

När vi ändå hade börjat vara turistiga tänkte vi; "varför inte fortsätta?!" och åkte båt ut till det gamla fängelset Alcatraz. Där fick vi på oss varsitt headset med en guidad tur inne i celhuset, kanske inte så socialt men ack så intressant.




San Francisco!

Bloggningen har hittills kanske inte varit på topp då vi bor på ett hotell som har wifi, ett wifi som mestadels inte vill funka. Annars är hotellet helt ok, vet dock inte om utsikten från vårt fönster är något att skryta med:


Nästan som Alcatraz

Annars har dessa tre dagarna i San Francisco varit fantastiska, backe upp och backe ner har vi gått ett flertal gånger (Hej benhinneinflammation!)


Imponerande parkering i en av alla San Franciscos backar


Glada qvinnor vid Golden Gate bridge


Återkommer med fler detaljer om vår San Francisco vistelse när vi lyckats få tag i en bättre internetuppkoppling, vilket förhoppningsvis är imorgon då vi hämtar vår bil och styr kosan mot Santa Cruz!

Hej vänner och fiender!



Här är vi; Bella och Soof.
Vi har emigrerat till Amerikat i fem veckor för att leva livet (och för att hitta den perfekta amerikanska mannen, högst på listan av dem vi vill hitta är Jude Law & Johnny Depp)
Detta är rutten vi ska köra i förhoppning att stöta på dem: (ni måste tyvärr zooma ut för att se rutten)


Visa större karta


Följ oss gärna och kommentera om ni har lust!

Make love not war/ Soof & Bella